22 april 2019
12:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: IFK Vaxholm 1 - IF Brommapojkarna 3

Det är en ynnest att få träna och coacha sådana här bra killar......idag valde vi att sätta Ludde som mittback och flytta upp Alex på mittfältet, vilket visade sig vara en mycket bra lösning. Ludde var i stort sett felfri hela matchen och han nickade bla säkert bort 10-15 ut-/insparkar från deras försvar.
Första halvlek:
Det visar sig tidigt att det kommer bli en fysisk match med två kroppsligt starka lag. Vi skapar några fina chanser tack vare fint passningsspel, men avsluten är lite för tama. I 15:e minuten bryter Lukas M klockrent (tycker vi andra) men domaren pekar på straffpunkten och de kan sätta dit 1-0. Lukas H gör bla en snabb reflexräddning från nära håll där vi missar lite i markeringen men i övrigt gör vi en mycket bra halvlek.

Andra halvlek:
Vi sätter nu press ännu högre upp och vinner många bollar på deras planhalva. Dock går avsluten utanför, över eller mitt på målvakten. I 8:e minutern får de en kontring och gör givetvis 2-0. Här visar dock killarna en grymt stark moral och viker inte ner sig mentalt. Minuten senare jagar Alvin själv deras högerback som spelar tillbaka till målvakten, men han hinner inte få iväg bollen innan Alvin är där och kan bryta och rulla in 2-1 i tomt mål. Tyvärr får vi i detta läge lite skador. Lukas M får en smäll i ryggen och Sebbe trampar snett så vi får rotera runt lite där vissa spelare får lite ovana positioner, men det sköter det med den äran. I 14:e minuten spelar Adam fram Alvin som gör en snurrfint och bollen går till John som sätter dit kvitteringen till 2-2. Vaxholm har sedan bla en farlig nick från nära håll men den går rätt på Lukas i målet. Vi dominerar halvleken och totalt sett gör vi en ännu bättre halvlek än den första.

Tredje halvleken:
Vi börjar tredje på samma sätt som vi avslutade den andra. Många fina passningar på marken och hårt jobb av alla spelarna. I 6:e minuten kommer vi på högerkanten och bollen går in i mitten mot Alex men via en Vaxholms spelare går bollen till John som drar till med vänstern och bollen går i en lobb över deras målvakt till 2-3. Vi fortsätter på samma sätt och i 13:e minuten blir Sebbe fälld och vi får straff. Den slår han dock lite för tamt och målvakten kan rädda. Deppar vi ihop för det? ICKE!!
I slutet på matchen kan Sebbe kasta ett snabbt inkast till Adam som rusar in i straffområdet från vänsterkanten och bredsidar in 2-4 och två minuter senare kommer Acke i samma lägge och sätter dit slutresultatet 2-5.

Oerhört stark moral av killarna att vända underläge 0-2 till seger med 5-2. Totalt sett tre väldigt bra halvlekar och vi visar tydligt att vi orkar hela matcherna samt att vi vill spela boll på marken.

Gröna kortet gick välförkänt till Viktor.